Mit jelent a hardveres hiba?

Hardveres hibáról akkor beszélhetünk, amikor a laptop valamely fizikai, "kézzel fogható" alkatrésze sérül vagy hibásodik meg. Ezen hibák javítása csak alkatrész cserével oldható meg. Előfordul, hogy hardveres meghibásodásnak tűnik egy hiba, valójában viszont szoftveres problémával állunk szemben, de ez csak a laptop szervizben történő vizsgálatakor derül ki.
A hardveres hibák javítása jellemzően drágább a szoftveres hibáké, és előfordul, hogy a javítás nem gazdaságos.

Milyen hibája van a laptopodnak?

Nehezen nyílik a kijelző

Nehezen nyílik a kijelző

Nehéz felnyitni a kijelzőt?
Felnyitott állapotban lötyög?
Nehéz lezárni?

Igen, segítsetek!

Betört, megsérült a kijelző

Betört, megsérült a kijelző

Betört a laptopod kijelzője?
Csíkos, foltos, vagy nincs kép?
Vibrál, villog a kép?

Igen, segítsetek!

Töltés vagy akku hiba

Töltés vagy akku hiba

Túl gyorsan merül a laptopdod?
Nem bírja annyi ideig, mint régen?
Adapterről sem működik?

Igen, segítsetek!

 

További gyakori laptop hardver hibák

 • Lassú laptop felgyorsítása

  Hogyan tudjuk felgyorsítani a laptopodat?

  A legtöbb modern számítógép esetében sebesség szempontjából a merevlemez a leggyengébb láncszem, így a legnagyobb teljesítménynövekedést a merevlemez cseréjével lehet elérni. Mivel a hagyományos merevlemez eléggé lassú, ezért javasoljuk a modern SSD meghajtóra történő cserét. Az SSD a hagyományos merevlemezekhez képest sokszoros sebességgel képes működni, így nagyon látványosan képes a számítógép teljesítményén javítani.
  Csere előtt érdemes szerviz technikusainkkal egyeztetni, hogy a Te géped esetében érdemes-e ezt a fejlesztést elvégezni.

  SSD bővítés ára: tárhely mérettől függően kb. 22-70 ezer Ft

 • Billentyűzet hiba

  Mikor szükséges a billentyűzetet kicserélni?

  Ha nem érzékeli a leütött billentyűt, más betűt ír, mint amit leütöttél, vagy egy lenyomásra többször írja be a karaktert, akkor szinte biztos, hogy a billentyűzet elektronikája meghibásodott, és cserélni kell a billentyűzetet. Ha "csak" leesett néhány gomb, akkor - amennyiben nem tört el egy műanyag fül sem - azok visszapattinthatók, de egy-egy gomb külön nem pótolható, csak komplett billentyűzet cserével.

  Laptop billentyűzet csere ára: laptop típustól függően kb. 16-60 ezer Ft

 • Touchpad hiba

  Mikor szükséges a touchpadot kicserélni?

  Ha a touchpad (érintpad) nem érzékeli az ujjadat, önálló "életre kel", vagyis úgy ugrál az egér kurzor, hogy nem érsz hozzá a touchpad-hoz. Elsőként érdemes a touchpad illesztőprogramját ellenőrizni, hogy megfelelően van-e feltelepítve, de ha azzal minden rendben van, akkor sajnos cserélni kell a touchpadot.

  Touchpad csere ára: laptop típustól függően kb. 15-35 ezer Ft

 • Merevlemez hiba

  Mikor szükséges a merevlemezt kicserélni?

  Ha a laptopból kattogó hangot hallasz, ha nem indul el a Windows (bár ez lehet egyéb hiba is), vagy gyakori, hogy extrém mértékben belassul a gép, akkor nagy valószínűség szerint a laptop merevlemeze hibásodott meg.

  Merevlemez csere ára: merevlemez mérettől függően kb. 20-40 ezer Ft

 • Kék képernyő, hibaüzenettel

  Mit jelent a "kékhalál"? Mit kell tenned ilyenkor?

  A Windows által küldött hibaértesítés, mely végzetes hibára utal. Okozhatja szoftveres és hardveres hiba is. Hardveres hiba esetén ilyen lehet például az alaplap, memória, merevlemez, videokártya, WiFi kártya nem megfelelő működése.
  Ha először látod a hibaüzenetet, akkor indítsd újra a számítógépet (tartsd hosszan nyomva a bekapcsoló gombot, majd újra kapcsold be). Ha azonban újra előjön ez a hiba, akkor mindenképpen fordulj szakszervizünkhöz, hogy bevizsgálhassuk, pontosan milyen hibája van a laptopodnak.

 • Burkolat törés

  Mit csinálj, ha eltört a laptopod burkolata?

  Alapvetően kétféle burkolat törésről beszélhetünk. Az egyik, amikor a kijelzőtartó zsanér megfeszül, és emiatt törik el a laptop burkolata. A másik, amikor leejtés vagy ütés hatására sérül a burkolat. Az első esetben a burkolat cseréje előtt mindenképpen ki kell cserélni a zsanért, és csak ezt követően a burkolatot, mivel ellenkező esetben az új burkolatot is eltörné a hibás zsanér. Tippek, hogy megelőzd a laptop zsanérjának cseréjét
  A burkolatcserével kapcsolatosan keresd fel szervizünket, ahol munkatársaink megvizsgálják, pontosan mely burkolatokat szükséges cserélni, és tájékoztatni tudnak a csere költségeiről.

 • Túlmelegszik, hangos

  Mitől hangos a laptopod?

  A laptop alkatrészeinek hűtéséről ventilátor gondoskodik. Használatkor azonban elég sok por kerülhet a gépbe, ami nagy mértékben rontja a hűtési teljesítményt, ezért a laptop megemeli a hűtőventilátor fordulatszámát, hogy így kompenzálja a rosszabb hatásfokot. A magasabb fordulatszám nagyobb zajjal jár, ami azon túl, hogy zavaró, még kárt is tehet a laptop egyéb alkatrészeiben (mivel azok túlmelegedhetnek).
  A laptop belső portanalításával és takarításával (kb. fél évente javasolt) megelőzheted ezt a jelenséget.
  A laptop portalanítás ára: ingyenes

  3-4 év használatot követően azonban - hiába a rendszeres karbantartás - amiatt is romlik a hűtőteljesítmény, mert a hővezető paszta a processzor és a hűtőborda között kiszárad, így nem vezeti el megfelelően a processzor hőjét.
  Ebben az esetben a hűtőrendszer teljes szétszedése, majd újrapasztázása a megoldás.
  A laptop újrapasztázás ára: laptop típustól függően 12.000 Ft-tól

  Amennyiben a ventilátor - tisztítást követően is - morgó, zúgó hangot ad ki, akkor azt mindenképpen cserélni szükséges.
  A laptop hűtőventilátor csere ára: laptop típustól függően kb. 18-30 ezer Ft

Térkép

Kérdésem van, segítsetek!

Kérlek, add meg a neved
Kérlek, add meg a telefonszámod
Kérlek, add meg az e-mail címed Hibás e-mail cím formátum
Kérlek, írd meg az üzenetet

Online szerviz időpont foglalás

Kérlek, add meg a neved
Kérlek, add meg a telefonszámod
Kérlek, add meg az e-mail címed Hibás e-mail cím formátum
Kérlek, add meg a laptopod típusát
Kérlek, add meg, mikor szeretnéd a cserét
Kérlek, írd meg az üzenetet

Elakadtál? Segítünk!

Tipp
Hívj bennünket!
+36 (42) 785 001, +36 (20) 2600 520
Vagy írj e-mailt!
szerviz@mastermind.hu

Nem bízol bennünk? Oké, olvasd el, mit mondtak rólunk az ügyfeleink. 

 • "Többször voltunk már, oda járunk, szeretjük. Aranyosak, szolgálatkészek, és mindig a lehető leggyorsabban megjavítják a számítógépet, vagy amit kell."

  Kovács Andrásné
  (2018. december 08., szombat)

 • "2018 év végén a laptopot vittem be mert lassú volt. A vállat határidő előtt kész lett. Hibátlanul működik, szerintem korrekt áron dolgoznak! Csak itt javíttatok!"

  Apáti Barnabás
  (2018. december 31., hétfõ)

 • "Rendben van a termékkel minden, időben meg kaptam, jelenleg még én is ismerkedem vele."

  Görömbei Cecília
  (2017. augusztus 15., kedd)

 • "Gyors precíz munka! Külön kiemelném a segítőkész kommunikációt, ami előtt le a kalappal. Köszönöm! :)"

  Borcsik Dezső
  (2018. május 17., csütörtök)

 • "Elégedett vagyok! Nagyon hamar megcsinálták a számítógépemet."

  Nemes Judit
  (2019. február 20., szerda)

 • Kovács Andrásné
 • Apáti Barnabás
 • Görömbei Cecília
 • Borcsik Dezső
 • Nemes Judit

Nem győztek meg? Oké. Miért válassz mégis minket?

12+ hónap garancia

A laptop javításoknál csak új, az eredetivel teljesen megegyező alkatrészeket építünk be, amikre legalább 12 hónap garanciát vállalunk (kivéve akkumulátorok, illetve a nem rendeltetés szerű használatból eredő újabb hiba). Ha elromlik, újra megjavítjuk. Díjmentesen.

Gyorsaság

A laptopod javítását cégünk gyorsan elvégzi, akár már a következő munkanapra is elkészülhet a laptopod. A hiba jellegétől és az alkatrészellátottságtól függően ez persze változhat.

Garantáltan elégedett leszel

A legtöbb pozitív ügyfélértékeléssel rendelkező nyíregyházi cég vagyunk a szakmában. A Facebookon 100-nál is több 5 csillagos értékeléssel rendelkezünk, a weboldalunkon pedig kb. 600 pozitív visszajelzést olvashatsz rólunk.

Szakértelem és tanácsadás

Munkatársaink képzett szakemberek, így a laptopoddal kapcsolatos bármilyen kérdésedre könnyedén választ kaphatsz tőlünk. Ha elakadtál valamiben, csak szólj, és segítünk Neked.

Nyitva tartás

A szokatlanul hosszú nyitva tartási időnkben biztosan Te is megtalálod a Neked megfelelő időpontot.
Hétfő-Péntek: 800 - 1800, Szombat: 800 - 1300

Szakmai tapasztalat

A MasterMind az elmúlt években több ezer laptopot javított meg, így biztos lehetsz abban, hogy jó kezekben lesz a laptopod.

Ingyenes parkolás

A MasterMind két saját parkolóval rendelkezik (összesen 6 parkolóhely), ahol ingyenesen parkolhatsz. Így kényelmes, és olcsó.

Bankkártyás fizetési lehetőség

A laptopod javítási költségét nem csak készpénzzel, hanem bankkártyával is kifizetheted.

Gyakori kérdések

Előre tudni fogom, mennyibe kerül a laptopom javítása?

A legtöbb esetben nem tudunk pontos javítási árakat kiírni a honlapra, mivel számos dologtól függ az ár. A laptop típusától, a sérülés mértékétől, stb. De miután szervizünkben bevizsgáltuk a laptopodat, akkor már pontos tájékoztatás tudunk adni a javítás költségeiről. Ilyenkor telefonon felhívunk Téged, és Te eldöntheted, hogy kéred-e a javítást vagy sem.

Mennyi időt vesz igénybe a javítás?

Ideális esetben akár már másnapra készen lehet a géped, de valószínűbb, hogy a javítás 2-3 napot is igénybe vesz. Ez a laptop típusától és a hiba jellegétől is függ.
Ha garanciális eljárás keretében történik a javítás, akkor általában 2-3 hetes átfutási idővel kell számolnod. A garanciális javítási idő nem rajtunk múlik, hanem a gyártón, így ezen sajnos nem tudunk gyorsítani.
A javítás várható időtartamáról kollégáink tájékoztatni fognak Téged.

Ha megveszem nálatok az alkatrészt, otthon kicserélhetem magamnak? Így olcsóbb?

Egyáltalán nem javasoljuk, hogy otthon próbálkozz a laptopod javításával. Egyrészt számos javítási folyamat összetett és bonyolult, másrészt szükség lehet célszerszámokra és szakmai rutinra is. A beépített alkatrészekre ráadásul csak úgy érvényes a garancia, ha azt szakszerviz építi be.
A szakszerűtlen javításból eredő kár sokkal több lehet, mint amennyit spórolnál, ezért mindenképpen bízd szakszervizre a munkát.

Még garanciás a laptopom, akkor ingyen van a javítás, ugye?

Amennyiben külső behatás (pl. beleboruló folyadék, leesés, túláram, stb.) nem érte a gépet, akkor igen.
A garanciális javításokat azonban nem a mi szervizünk végzi, hanem a gyártó által kijelölt szakszerviz (általában Budapesten található). A garanciális szervizbe történő eljuttatásban tudunk segíteni, amennyiben nálunk vásároltad a laptopodat.

Mennyi garancia van a javításra?

Néhány akkumulátor típusra csak 6 hónap garanciát vállal a gyártó, az egyéb alkatérszekre viszont minimum 1 év garanciát adunk. Bizonyos alkatrészeknél akár 2-3 év is lehet a garancia (pl. merevlemez, SSD). A garancia pontos időtartamáról a munkatársaink tudnak tájékoztatást adni Neked.

Szükséges a Windows jelszavamat megadnom? Ha lehet, nem szeretném.

Ha nem szeretnéd, akkor nem feltétlenül szükséges. Ezek a javítások többnyire elvégezhetők a jelszó megadása nélkül is.
Alkatrészcsere esetén azonban alaposabb tesztelést tudunk elvégezni a gépen, ha megadod a jelszavadat, de természetesen ez a Te döntésed. Ha megadod a jelszavadat, az adataid akkor is biztonságban lesznek, és nem fogunk visszaélni a bizalmaddal.

A javítás során az adataim nem fognak elveszni a laptopomról?

Amennyiben nem merevlemez hibával hozod be a laptopodat, akkor nem. A többi javítási folyamat nem érinti a háttértárolót, ezért a rajta tárolt adatok biztonságban maradnak.
Ha a háttértárolód sérült meg, akkor nagy eséllyel a rajta tárolt adatok elvesztek részben vagy teljesen. Ilyen esetben meg szoktuk próbálni adathelyreállító programmal visszanyerni az adatokat, de ennek az eredményessége bizonytalan.

A javítás után az eredeti hiba újra fennáll. Mit tegyek?

Előfordulhat olyan, hogy a kicserélt alkatrész hibás. Minden esetben teszteljük javítás után a készülékedet, mégis előfordulhat, hogy a valódi használat során mutatkozik olyan hiba, amit mi nem vettünk észre.
Ne aggódj, egyszerűen hívj fel minket vagy hozd vissza, és természetesen soron kívül, díjmentesen javítjuk a hibát.

Mennyi idő után érdeklődjek a javítás állapotáról?

Nem szükséges érdeklődnöd. Amint elkészült a laptopod, szerviztechnikusaink rögtön fel fognak hívni Téged telefonon.

Mikor mehetek az elkészült laptopomért?

Miután a szerviztechnikusaink szóltak Neked, hogy elkészült a laptopod, onnantól kezdve bármikor érte jöhetsz. Ha nem tudsz jönni csak néhány nappal vagy 1-2 héttel később, az sem probléma.
Hétköznapokon reggel 8 órától este 19 óráig vagyunk nyitva, szombaton pedig reggel 8-tól 13 óráig jöhetsz hozzánk.