7 jel, hogy vírusos a laptopod

Ha az alábbiak közül valamelyiket tapasztalod, akkor valószínűleg vírusos lett a laptopod.

7 jel, hogy vírusos a laptopod
 • Hirtelen rendkívül belassult a laptopod
 • Böngészés közben rengeteg felugró ablakkal találkozol
 • Az internet szinte használhatatlanul belassul
 • A programok nem indulnak el a laptopodon
 • A fájljaidhoz (dokumentumok, képek, videók) nem férsz hozzá (zsarolóvrus)
 • Sok ismeretlen program települt a gépedre
 • Idegesítő, kéretlen szexuális hirdetések jelennek meg a laptopodon
 • Rendőrség nevében írt, büntetéssel riogató üzenetet dob a gép
Ajándék külső-belső laptop takarítással!

Már 5.000 Ft-tól!

Tippek, hogy elkerüld a vírusokat

Adunk pár tippet, hogy hogyan előzheted meg, hogy vírusos legyen a laptopod. Ha már megtörtént a baj, akkor mindenképp fordulj szervizünkhöz, de ha még nem vírusos a laptopod, akkor minimálisra csökkentheted az esélyét annak, hogy vírusos legyen, ha betartod a javaslatainkat.

Használj vírusirtót, és az legyen naprakész

Szinte mindegy, hogy milyen vírusirtó szoftvert használsz, de használj valamilyet. Mindenki másra esküszik, de kardinális különbségek nincsenek. A lényeg, hogy a vírusdefiníciós adatbázis legyen naprakész, vagyis minden nap frissítsd.
FONTOS! Egyszerre soha ne legyen több vírusirtó telepítve a számítógépedre! Mindig csak egy.

Ne nyiss meg gyanús mellékleteket

Tipikusan a zsarolóvírusok terjednek spamként küldött email üzenetek tömörített mellékleteiben. A gyanútlan felhasználók aztán megnyitják a mellékletet, és ezzel "telepítik" a vírust. Ne tedd! Ha nem vagy biztos benne, hogy megbízható helyről jött az email, inkább töröld ki és ne nyisd meg a mellékletet.

Csak megbízható weboldalakat látogass!

Törekedj arra, hogy csak ismert, megbízhatónak tartott weboldalakat látogass. Általában a magyar oldalakkal nincs probléma, de legyen gyanús, ha az oldal tartalma nagyon magyartalan, láthatóan gépi fordítással készült. A különféle nem túl hivatalosnak tűnő, felugróablakokkal tűzdelt külföldi oldalakról pedig ne tölts le semmit!

Pornózz inkognitóban

Előfordul, hogy az ember kétes eredetű oldalakat néz. Ez többnyire lehet pornó, de bármi más is. Nincs ezzel semmi baj, csak használd a böngésződ inkognitó, vagy privát módját. Úgy nagyságrendekkel védettebb a géped a vírusok és kémprogramok ellen.

Ha több email címre küldesz levelet, akkor használd a titkos címzett mezőt

A továbbküldős emaileknél a címzetteket ne a másolat, hanem a rejtett másolat mezőbe tedd, így az email címek nem keringenek szabadon az interneten. Ugyanerre kérd meg az ismerőseidet is, vigyázzatok egymás email címeire.
Magyarázat: sok kémprogram email címeket gyűjt, így kiépítve a későbbi levélszemét küldéshez az adatbázist. Ugyancsak emailben később vírusok és kémprogramok is érkezhetnek.

Ne telepíts olyat, amiről nem tudod, mi az

Ha olyan programot szeretne telepíteni a számítógéped, amit Te nem kértél, akkor szakítsd meg a folyamatot, és ne kattintsd végig a "tovább, tovább, befejezés" gombokat.

Térkép

Online szerviz időpont foglalás

Kérlek, add meg a neved
Kérlek, add meg a telefonszámod
Kérlek, add meg az e-mail címed Hibás e-mail cím formátum
Kérlek, add meg, mikor szeretnéd a vírusirtást
Kérlek, írd meg az üzenetet

Elakadtál? Segítünk!

Tipp
Hívj bennünket!
+36 (42) 785 001, +36 (20) 2600 520
Vagy írj e-mailt!
szerviz@mastermind.hu

Nem bízol bennünk? Oké, olvasd el, mit mondtak rólunk az ügyfeleink. 

 • "A kislányomnak javíttattuk meg a számítógépét, azóta is minden rendben van vele! Tökéletes volt a kiszolgálás, mondhatnám, hogy extra kiszolgálást kaptam."

  Deák Tibor
  (2019. február 20., szerda)

 • "Nagyon kedvesek, nagyon aranyosak a fiúk. Volt, hogy ki is jöttek a segítségemre, hogy megjavítsák a számítógépemet. Csak Őket választom, mert ilyen kiszolgálást sehol nem kapok."

  Jósavárosi Értelmiségi Egyesület
  (2019. március 05., kedd)

 • "Meg vagyok elégedve, minden rendben a gépemmel azóta működik rendesen, Köszönöm a munkájukat."

  Tilki Andrea
  (2017. november 16., csütörtök)

 • "A laptopomat vittem tisztítani időben és gyorsan elkészültek. Nagyon rugalmasak voltak."

  Kriston Miklós
  (2019. február 13., szerda)

 • "Nagyon hamar megcsinálták a srácok a telefonomat!!!"

  Boros Gábor
  (2019. június 28., péntek)

 • Deák Tibor
 • Jósavárosi Értelmiségi Egyesület
 • Tilki Andrea
 • Kriston Miklós
 • Boros Gábor

Nem győztek meg? Oké. Miért válassz mégis minket?

Megbízhatóság, diszkréció

A vírusirtás során elképzelhető, hogy biztonsági másolatot kell készítenünk az adataidról. Ezeket azonban diszkréten kezeljük, vigyázunk rájuk, természetesen senkinek nem adjuk ki, és a javítás után nem is tároljuk tovább.

Gyorsaság

A laptop vírusirtását cégünk gyorsan elvégzi, akár már a következő munkanapra is elkészülhet a laptopod. Erről pontosabbat munkatársaink tudnak mondani munkafelvételkor.

Garantáltan elégedett leszel

A legtöbb pozitív ügyfélértékeléssel rendelkező nyíregyházi cég vagyunk a szakmában. A Facebookon 100-nál is több 5 csillagos értékeléssel rendelkezünk, a weboldalunkon pedig kb. 600 pozitív visszajelzést olvashatsz rólunk.

Szakértelem és tanácsadás

Munkatársaink képzett szakemberek, így a laptopoddal kapcsolatos bármilyen kérdésedre könnyedén választ kaphatsz tőlünk. Ha elakadtál valamiben, csak szólj, és segítünk Neked.

Nyitva tartás

A szokatlanul hosszú nyitva tartási időnkben biztosan Te is megtalálod a Neked megfelelő időpontot.
Hétfő-Péntek: 800 - 1800, Szombat: 800 - 1300

Szakmai tapasztalat

A MasterMind az elmúlt években több ezer laptopot javított meg, így biztos lehetsz abban, hogy jó kezekben lesz a laptopod.

Ingyenes parkolás

A MasterMind két saját parkolóval rendelkezik (összesen 6 parkolóhely), ahol ingyenesen parkolhatsz. Így kényelmes, és olcsó.

Bankkártyás fizetési lehetőség

A laptopod javítási költségét nem csak készpénzzel, hanem bankkártyával is kifizetheted.

Gyakori kérdések

Mennyibe kerül a vírusirtás?

A javítási költség függ a vírusosság mértékétől, és a vírus típusától, valamint attól, fontosak-e az adataid vagy sem. Tipikusan 5.000 és 10.000 Ft közötti ársávba szoktak a vírusirtások esni. Pontosabbat a szerviztechnikusaink tudnak mondani a konkrét eset ismeretében, de váratlan kiadástól nem kell tartanod, mindig előre egyeztetnek Veled telefonon.

Otthon meg tudom magamnak csinálni a vírusirtást?

Megfelelő szaktudás (minimum haladó szintű felhasználói tudás) esetén akár igen. Elsőként érdemes a vírusirtó programodat használni erre a célra, de szükség lehet több más program futtatására is. Előfordulhat, hogy csak egy másik számítógépen keresztül lehet leírtani a vírust.
Ha nem boldogulsz vele, akkor keress minket bátran!

Még garanciás a laptopom, akkor ingyen van a vírusirtás, ugye?

Nem. Garancia csak a laptop fizikai meghibásodására vonatkozik, szoftveres hibára nem. Szoftveres meghibásodás esetén mindenképpen számítanod kell javítási költségre.

Mennyi időt vesz igénybe a javítás?

Ez nagymértékben függ attól, hogy mennyire aggresszív vírus van a gépeden, mekkora a háttértárolód kapacitása, mennyi adatot tárolsz, stb. Általában 1-2 munkanappal érdemes tervezni.

Mennyi garancia van a javításra?

Sajnos nem tudjuk garantálni, hogy nem fogsz újra összeszedni valami vírust. Természetesen arra vállalunk garanciát, hogy amit elvégeztünk, az jó minőségű munka, arra viszont nem, hogy néhány nap, vagy 1-2 hét után milyen vírust sikerül összeszedni.
Szerviztechnikusaink szívesen adnak tippeket, hogyan kerüld el, hogy újra vírus kerüljön a számítógépedre, de ezt garantálni nem tudjuk.

Szükséges a Windows jelszavamat megadnom? Ha lehet, nem szeretném.

Igen. A vírusirtási folyamathoz teljeskörűen hozzá kell férnünk a számítógépedhez, másként nem tudjuk elvégezni a teljeskörű vírusirtást. De légy nyugodt, garantáljuk, hogy az adataid biztonságban lesznek, és nem fogunk visszaélni a bizalmaddal.

A javítás során az adataim nem fognak elveszni a laptopomról?

A javítás során biztosan nem, de az elképzelhető, hogy maga a vírus okozott adatvesztést. A vírusirtás során azonban nem törlünk adatot a gépedről.

A javítás után az eredeti hiba újra fennáll. Mit tegyek?

Ha azt észleled, hogy a géped ugyanúgy vírusos, mint amikor behoztad hozzánk, akkor minél előbb hívj minket. Ugyan vírusirtásnál nincs garancia, hiszen bármikor újra megfertőződhet a számítógéped, de természetesen méltányosságból azonnal meg fogjuk vizsgálni a gépedet, és bizonyára nem fogunk Tőled újra pénzt kérni.
Érdemes adott helyzetben megvizsgálni, nem csatlakoztattál-e pendrive-ot a gépedbe, vagy nem csatlakoztál-e a gépeddel otthoni vagy irodai hálózatra, és esetleg ez okozza az újabb problémát. Ilyen esetben tovább kell menni a konkrét gépen, és a pendrive-ról vagy a hálózatról kell eltávolítani a vírust.