5 jel, hogy cserélni kell a laptopod zsanérjait

Ha az alábbiak közül valamelyiket tapasztalod, akkor valószínűleg ki kell cserélni a laptopod képernyőtartó zsanérjait.

5 jel, hogy cserélni kell a laptopod zsanérját
 • A laptop képernyője nagyon nehezen nyitható fel
 • A laptop képernyője nyitott állapotban nem áll meg
 • A csuklópont környékén a laptop burkolata "szétnyílik"
 • A képernyő melletti műanyag burkolat "szétnyílik"
 • A képernyő felnyitásakor érezhetően feszül, vagy recseg a zsanér
Zsanércsere ajándék külső-belső laptop takarítással

már 15.990 Ft-tól!

Tippek, hogy megelőzd a laptop zsanérjának cseréjét

Adunk pár tippet, hogy hogyan előzheted meg a laptopod kijelzőtartó zsanérjának cseréjét. Ha már megtörtént a baj, akkor sajnos csak a csere segít, de ha egy kicsit odafigyelsz, akkor minimálisra csökkentheted az esélyét egy nagyobb kiadással járó javításnak.

Ne hordozd a laptopot nyitott állapotban

Sokan szokták a laptopot szobán vagy irodán belül kinyitott állapotban hordozni. Ez sokkal jobban megterheli a zsanért, mint a zárt állapotban történő "szállítás", főleg, ha a kijelzőnél fogva hordozod a gépet. Azt végképp ne tedd.

Soha ne feszítsd a képernyőt

Sokan úgy nyitják fel a laptopot, hogy a képernyő egyik szélét fogják meg. Azon túl, hogy így akár a kijelző panelje is elrepedhet, a zsanért is féloldalasan terheli. A helyes megoldás, ha a képernyőt a közepénél fogva nyitod fel.

Ha képernyő nyitásánál rendellenességet érzékelsz, fordulj szervizünkhöz

A zsanérok elfáradása általában nem egyik pillantról a másikra történik. Ez egy fokozatosan romló állapot szokott lenni. Ha idejében észreveszed, még jóval olcsóbban orvosolható a probléma, később ugyanis előfordulhat, hogy a zsanér cseréjén túl akár a laptop összes burkolatát is cserélni kell, ami nagyon drága.

Ne csapd le a kijelzőt

A laptop képernyőjét mindig középen, vagy két szélen fogva zárd le, és óvatosan, ne pedig lecsapd. Ha valami miatt feszül, így időben észreveheted és nem erőlteted túl.

Térkép

Online szerviz időpont foglalás

Kérlek, add meg a neved
Kérlek, add meg a telefonszámod
Kérlek, add meg az e-mail címed Hibás e-mail cím formátum
Kérlek, add meg a laptopod típusát
Kérlek, add meg, mikor szeretnéd a cserét
Kérlek, írd meg az üzenetet

Elakadtál? Segítünk!

Tipp
Hívj bennünket!
+36 (42) 785 001, +36 (20) 2600 520
Vagy írj e-mailt!
szerviz@mastermind.hu

Nem bízol bennünk? Oké, olvasd el, mit mondtak rólunk az ügyfeleink. 

 • "Nagyon elégedettek vagyunk, hamar megcsinálták a számítógépünket, azóta sincs vele semmi probléma. Biztos, hogy oda fogunk menni legközelebb is."

  Kovács Tímea
  (2019. február 11., hétfõ)

 • "Nagyon kedvesek, nagyon aranyosak a fiúk. Volt, hogy ki is jöttek a segítségemre, hogy megjavítsák a számítógépemet. Csak Őket választom, mert ilyen kiszolgálást sehol nem kapok."

  Jósavárosi Értelmiségi Egyesület
  (2019. március 05., kedd)

 • "Igen megvoltam elégedve, orvosolták a problémát."

  Molnár Józsefné
  (2017. szeptember 14., csütörtök)

 • "Régóta ide hordom a fiúkhoz számítógépemet. Maximálisan elégedett vagyok a kiszolgálással! Egy rossz szót sem tudok rájuk mondani."

  Szitár László
  (2019. február 20., szerda)

 • "Igen teljes mértékben elégedettek vagyunk."

  Orosz Tímea
  (2017. október 17., kedd)

 • Kovács Tímea
 • Jósavárosi Értelmiségi Egyesület
 • Molnár Józsefné
 • Szitár László
 • Orosz Tímea

Nem győztek meg? Oké. Miért válassz mégis minket?

12+ hónap garancia

A laptop zsanércserénél csak új, az eredetivel teljsen megegyező zsanért építünk be, amire legalább 12 hónap garanciát vállalunk (kivéve a nem rendeltetés szerű használatból eredő újabb hiba). Ha elromlik, újra kicseréljük a zsanért. Díjmentesen.

Gyorsaság

A laptop zsanércserét cégünk gyorsan elvégzi, akár már a következő munkanapra is elkészülhet a laptopod. Erről pontosabbat munkatársaink tudnak mondani munkafelvételkor.

Garantáltan elégedett leszel

A legtöbb pozitív ügyfélértékeléssel rendelkező nyíregyházi cég vagyunk a szakmában. A Facebookon 100-nál is több 5 csillagos értékeléssel rendelkezünk, a weboldalunkon pedig kb. 600 pozitív visszajelzést olvashatsz rólunk.

Szakértelem és tanácsadás

Munkatársaink képzett szakemberek, így a laptopoddal kapcsolatos bármilyen kérdésedre könnyedén választ kaphatsz tőlünk. Ha elakadtál valamiben, csak szólj, és segítünk Neked.

Nyitva tartás

A szokatlanul hosszú nyitva tartási időnkben biztosan Te is megtalálod a Neked megfelelő időpontot.
Hétfő-Péntek: 800 - 1800, Szombat: 800 - 1300

Szakmai tapasztalat

A MasterMind az elmúlt években több ezer laptopot javított meg, így biztos lehetsz abban, hogy jó kezekben lesz a laptopod.

Ingyenes parkolás

A MasterMind két saját parkolóval rendelkezik (összesen 6 parkolóhely), ahol ingyenesen parkolhatsz. Így kényelmes, és olcsó.

Bankkártyás fizetési lehetőség

A laptopod javítási költségét nem csak készpénzzel, hanem bankkártyával is kifizetheted.

Gyakori kérdések

Mennyibe kerül a zsanér csere?

Pontos árakat a készülék pontos típusa ismeretének hiányában nem tudunk mondani. A javítás költségét az is befolyásolja, hogy a zsanéron kívül szükséges-e egyéb alkatrész cseréje (például burkolatok, LCD tartó pálca, stb.). Ideális esetben 15.990 Ft-tól 24.990 Ft-ig várható a javítási költség, de ezt tekintsd csak támpontnak. Ha nagy baj, és sok burkolatot, tartópálcát és egyéb alkatrészt is cserélni kell, akkor előfodulhat az is, hogy gazdaságtalan a javítás. Erről természetesen munkatársaink tájékoztatnak Téged.

Otthon ki tudom cserélni magamnak a zsanért?

Egyáltalán nem javasoljuk, ugyanis a zsanércsere összetett folyamat. Szét kell szedni a laptop kijező burkolatait, lebontani a zsanérról, ezen kívül szét kell szedni a laptop alsó részét is. Sok esetben az alaplapot is ki kell szerelni. Ezen kívül garanciát is csak akkor vállalunk az új zsanérra, ha azt a szakszervizünk építi be.

Még garanciás a laptopom, akkor ingyen van a zsanér csere, ugye?

Amennyiben külső behatás (pl. leesés, ütés, törés, stb.) nem érte a gépet, akkor igen.
A garanciális javításokat azonban nem a mi szervizünk végzi, hanem a gyártó által kijelölt szakszerviz (általában Budapesten található). A garanciális szervizbe történő eljuttatásban tudunk segíteni, amennyiben nálunk vásároltad a laptopodat.

Mennyi időt vesz igénybe a javítás?

Ideális esetben akár már másnapra készen lehet a géped, de valószínűbb, hogy a javítás 2-3 napot is igénybe vesz. Ez az új zsanér beszerzési idejétől függ, maga a munkafolyamat kb. 2-3 óra hossza. Amennyiben gyártói garancia keretében történik a javítás, úgy akár 2-3 hétig is szervizben lehet a géped. A garanciális javítási idő nem rajtunk múlik, hanem a gyártón, így ezen sajnos nem tudunk gyorsítani.

Mennyi garancia van a javításra?

Az új zsanérra és a javításra minimum 12 hónap garanciát vállalunk (csak rendeltetésszerű használat esetén). Előfordulhat néhány típusnál akár 24 hónap garancia is, erről munkatársaink tudnak tájékoztatást adni a pontos típus ismeretében.

Szükséges a Windows jelszavamat megadnom? Ha lehet, nem szeretném.

Nem szükséges, a javítás után csak mechanikai tesztelést végzünk, amihez a jelszavadra nincs szükségünk.

A javítás során az adataim nem fognak elveszni a laptopomról?

Nem. Az adataid a háttértárolón vannak tárolva, és a zsanércsere azt nem érinti, így az adataid változatlanul megmaradnak.

A javítás után az eredeti hiba újra fennáll. Mit tegyek?

Előfordulhat olyan, hogy a kicserélt alkatrész hibás. Minden esetben teszteljük javítás után a készülékedet, mégis előfordulhat, hogy a valódi használat során mutatkozik olyan hiba, amit mi nem vettünk észre.
Ne aggódj, egyszerűen hívj fel minket vagy hozd vissza, és természetesen soron kívül, díjmentesen javítjuk a hibát.